GR EN
Testing your way to safety
Αρχική σελίδα > Υπηρεσίες > Αναλύσεις ανά Τομέα > Tρόφιμα > Αλλεργιογόνα
ΑλλεργιογόναΤιμοκατάλογος

Έχει εκτιμηθεί ότι 3,5-4% των ενηλίκων και 6-9 % των παιδιών έχουν δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποιο είδος τροφίμου.
Η Ευρωπαϊκή ΄Ένωση με την οδηγία 2003/89/ΕΚ απαιτεί  τα συσκευασμένα  τρόφιμα να φέρουν επισήμανση για την ύπαρξη συγκεκριμένων αλλεργιογόνων συστατικών ή παραγώγων τους.

Η επιμόλυνση ανάμεσα σε διαφορετικές γραμμές παραγωγής είναι η πιθανότερη αιτία ύπαρξης αλλεργιογόνων στη βιομηχανία τροφίμων. Για τον λόγο αυτό ο έλεγχος των τελικών προϊόντων, του εξοπλισμού και του νερού καθαριότητος μπορεί να δώσει πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας καθαρισμού και τον εντοπισμό των πηγών επιμολύνσεων.
 
Ο έγκαιρος εντοπισμός της επιμόλυνσης με αλλεργιογόνα μπορεί να σας απαλλάξει από προβλήματα λόγω ελλιπούς επισήμανσης των προϊόντων σας και να σας προφυλάξει από δυσάρεστες και δυσφημιστικές ανακλήσεις προϊόντος.
 
Στην Tsakalidis Analysis&Testing χρησιμοποιώντας τις τεχνικές ELISA και PCR προσφέρουμε τον έλεγχο των αλλεργιογόνων που προβλέπονται από την νομοθεσία ως ακολούθως :
 
  • Αμύγδαλο
  • Αυγό
  • Γάλα
  • Γλουτένη
  • Θειώδη
  • Καρκινοειδή
  • Καρύδι
  • Λούπινα
  • Μουστάρδα
  • Σέλινο
  • Σιναπόσπορος
  • Σόγια
  • Σουσάμι
  • Φουντούκι
  • Φυστίκι
  • Ψάρι