GR EN
Testing your way to safety
ΒιταμίνεςΤιμοκατάλογος

Οι βιταμίνες είναι οργανικές ενώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την σωστή ανάπτυξη και διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού. Ανήκουν σε εκείνα τα συστατικά που πρέπει να λαμβάνονται μέσω των τροφών, αφού δεν μπορούν να συντεθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η παρουσία τους στα τρόφιμα μπορεί να είναι φυσικής προέλευσης ή απόρροια εμπλουτισμού. Οι βιταμίνες διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις υδατοδιαλυτές (C, B) και στις λιποδιαλυτές (A, D, E, K).Τρόφιμα πλούσια σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι τα φρούτα και λαχανικά,ενώ οι λιποδιαλυτές βιταμίνες υπάρχουν κυρίως σε λιπαρά ψάρια,βούτυρο και φυτικά έλαια.

Ο κανονισμός 1925/2006/ΕΕ καθορίζει τα κριτήρια για την προσθήκη των βιταμινών στα τρόφιμα.
 

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ

Βιταμίνη Α HPLC
Βιταμίνη Β1 - Θειαμίνη HPLC
Βιταμίνη Β2 - Ριβοφλαβίνη HPLC
Βιταμίνη Β3 - Νιασίνη HPLC
Βιταμίνη Β5 - Παντοθενικό οξύ HPLC
Βιταμίνη Β6 prEN 14663:2003
Βιταμίνη Β7 - Βιοτίνη HPLC
Βιταμίνη Β9 - Φολικό οξύ HPLC
Βιταμίνη Β12 ELISA
Βιταμίνη C HPLC
Βιταμίνη D HPLC
Βιταμίνη Ε HPLC
Βιταμίνη K1 HPLC
  

Οιοοπποοοποοοπ