Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
GR EN
Testing your way to safety
Αρχική σελίδα > Αποστολή δειγμάτων > Οροι και προϋποθέσεις
Οροι και προϋποθέσεις

Όλες οι υπηρεσίες του Εργαστηρίου παρέχονται σύμφωνα με τους παρακάτω γενικούς όρους και προϋποθέσεις. Η αποστολή δειγμάτων στο Εργαστήριο για ανάλυση ή η ανάθεση σε αυτό οποιασδήποτε εργασίας συνεπάγεται αυτόματη αποδοχή των όρων αυτών από τον πελάτη.
 
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ:
Το Εργαστήριο θεωρεί αυστηρώς εμπιστευτικά όλα τα στοιχεία που παρέχονται από τους πελάτες και δεν κοινοποιεί σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τους πελάτες του και με τα αποτελέσματα των δοκιμών χωρίς την έγκριση του πελάτη.
Το εργαστήριο μπορεί να παρέχει σε τρίτους διευκρινίσεις επί εκδοθέντων πιστοποιητικών, τα οποία ο πελάτης τους έχει ήδη κοινοποιήσει.
Σε περιπτώσεις επισήμων προγραμμάτων αυτοελέγχου, το εργαστήριο παρέχει στις αρμόδιες δημόσιες αρχές τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα πληροφορίες.    
Σε περιπτώσεις κακής χρήσης των πιστοποιητικών αναλύσεων από τον πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της μερικής δημοσίευσης ή της παραπλανητικής χρήσης αυτών, ο όρος της εμπιστευτικότητος δεν εφαρμόζεται προκειμένου να αποκαθίσταται η αλήθεια.
 
ΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Για την παράδοση των αποτελεσμάτων είναι απαραίτητη η εξόφληση κάθε οικονομικής οφειλής με κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης. Πίστωση παρέχεται μόνο κατόπιν ειδικής συμφωνίας.

  • Εθνική Τράπεζα: 190 / 440 987- 62
  • Αlpha Bank: 125 00 232 000 1549
 
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:
Στο πιστοποιητικό αναλύσεων δηλώνεται ο τρόπος δειγματοληψίας, η οποία μπορεί να γίνει :
- Από εξειδικευμένο προσωπικό του Εργαστηρίου και με χρέωση κατόπιν ειδικής συμφωνίας
- Από τον πελάτη, με δυνατότητα παροχής οδηγιών από το εργαστήριο
 
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ:
Ημέρες και ώρες παραλαβής: Εργάσιμες ημέρες από 08.00 έως 16.00
Για μικροβιολογικές αναλύσεις δείγματα γίνονται δεκτά από Δευτέρα έως και Τετάρτη.
 
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ:
Για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις απαιτούνται ξεχωριστά δείγματα.
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ:
Τυπική διάρκεια των αναλύσεων 10 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της παραλαβής των δειγμάτων, εκτός από τους προσδιορισμούς που απαιτούν περισσότερο χρόνο.
 
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ:
Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μόνο κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη και με επιπλέον χρέωση 50%.
 
ΑΝΤΙΔΕΙΓΜΑΤΑ:
Επί μικροβιολογικών αναλύσεων και ευαλοίωτων δειγμάτων δεν τηρούνται αντιδείγματα.
Για τα υπόλοιπα δείγματα τηρείται αρχείο αντιδειγμάτων για 10 ημέρες από την ολοκλήρωση των αναλύσεων.
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ:
Τα πιστοποιητικά αναλύσεων εκδίδονται προς τον πελάτη που υπογράφει την εντολή δοκιμών ή σε αρμόδιο πρόσωπο ορισμένο από αυτόν.
Τα αποτελέσματα που αναγράφονται στο πιστοποιητικό αναλύσεων αφορούν μόνο το δείγμα που εξετάστηκε από το Εργαστήριο.
Απαγορεύεται η μερική αναπαραγωγή του πιστοποιητικού αναλύσεων χωρίς την γραπτή άδεια της Α.ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ Ε.Ε.
Κανόνας Απόφασης : όταν παρέχεται δήλωση συμμόρφωσης με προδιαγραφές ή πρότυπα, το εργαστήριο εφαρμόζει τον κανόνα απόφασης ορθής απόρριψης με στάθμη εμπιστοσύνης 95%. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις στις οποίες ο κανόνας απόφασης προκαθορίζεται από κανονισμούς ή τυποποιητικά έγγραφα καθώς και οι περιπτώσεις στις οποίες ο πελάτης έχει δηλώσει γραπτώς ότι επιθυμεί την εφαρμογή του κανόνα ορθής αποδοχής.
  
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ:
Αμφισβητούμενα από τον πελάτη αποτελέσματα μπορεί να διερευνηθούν με επανεξέταση των δειγμάτων κατόπιν αιτήματος του πελάτη. Δεν υπάρχει χρέωση επανεξέτασης, παρά μόνο εάν τα νέα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τα αρχικά αποτελέσματα μέσα στα όρια αβεβαιότητας της υπό αμφισβήτηση παραμέτρου. Δεν είναι δυνατή η επανεξέταση μικροβιολογικών αναλύσεων.