Α. Τσακαλίδης Ε.Ε.
Τσαμαδού 12
185 31 Πειραιάς
Τ. 210 41 75 865
F. 210 41 72 895
info@tsakalidislabs.gr
www.tsakalidislabs.gr
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 54730809000
Αρχική σελίδα > Νέα
Νέα
-
03/03/2023Food Experts Award` 2023, Τελετή απονομήςΠερισσότεραΣτα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών (ΔΕΤΡΟΠ) 2023, ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωση των Food Experts Award’s, των FEA 2023, με την απονομή των διεθνών βραβείων καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών, που διεξήχθη στις 18 Φεβρουαρίου.
-
22/12/2022Τα Food Experts Awards ήρθαν και στην ΕλλάδαΠερισσότεραΓια πρώτη φορά διοργανώνονται φέτος στην Ελλάδα από την CIBUM (www.cibum.gr) τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών Food Experts’ Awards (FEA).
-
22/09/2022Συμπόσιο Έρευνας Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων 2022ΠερισσότεραΤα εργαστήρια Tsakalidis Analysis & Testing στο πλαίσιο υποστήριξης της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας ήταν Χάλκινος Χορηγός στο Συμπόσιο Έρευνας Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων 2022.
-
22/07/2022Πλαστικά υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα (FCM) στο νέο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίαςΠερισσότεραΤα υλικά και τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα (FCM) είναι μια μεγάλη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων, τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τα τρόφιμα ή προορίζονται να έρθουν σε επαφή με αυτά. Δηλαδή όταν λέμε FCM εννοούμε τα υλικά συσκευασίας των τροφίμων αλλά και τα οικιακά ή βιομηχανικά σκεύη και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά, την αποθήκευση, την προετοιμασία, την παραγωγή και το σερβίρισμα των τροφίμων.
-
04/07/2022METROLOGY22 - Προσδιορισμοί των εκούσια (IAS) και ακούσια (NIAS) προστιθέμενων ουσιών σε υλικά σε επαφή με τρόφιμα (FMC)ΠερισσότεραΤο εργαστήριο Τsakalidis Analysis & Testing υποστηρίζοντας πάντα τον δημιουργικό διάλογο και την αποτύπωση των προκλήσεων & των προβληματισμών της κοινότητας της Μετρολογίας, συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο Μετρολογίας – METROLOGY 22.
-
24/06/2022SYSKEVASIA22 Σημειώστε τις ημερομηνίες !! ΣυμμετέχουμεΠερισσότεραΤα εργαστήρια Tsakalidis Analysis & Testing θα συμμετάσχουν στην 17η Διεθνή Έκθεση Συσκευασιών, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων & Logistics που θα διεξαχθεί,στο Metropolitan EXPO, από 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2022
-
17/06/2022Οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις για την ΛεγεωνέλλαΠερισσότεραΤι είναι η λεγεωνέλλωση και πώς μεταδίδεται;
Η Λεγεωνέλλωση είναι λοίμωξη που προκαλείται από τα βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα (Legionella spp.). Από τα 58 γνωστά είδη Λεγεωνέλλας μόνο τα 24 σχετίζονται με ανθρώπινη ασθένεια.
-
15/11/2021Foodtech 2021, Ημερίδα ΠΕΤΕΤ : H επίπτωση της νομοθεσίας και των νέων υλικών στη βιομηχανία τροφίμωνΠερισσότεραΣτην ενότητα Νέες τάσεις στην ασφάλεια τροφίμων ανήκε η ημερίδα της ΠΕΤΕΤ με τίτλο «H επίπτωση της νομοθεσίας και των νέων υλικών στη βιομηχανία τροφίμων» που διεξήχθη εχθές στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan expo, στο πλαίσιο της έκθεσης Foodtech 2021.
-
17/05/2021Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2021 – Δωρεά στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”ΠερισσότεραΤα εργαστήρια Tsakalidis Analysis&Testing με σταθερό αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και πρόθεση να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη ελληνική κοινωνία, αυτή τη χρονιά βρίσκονται δίπλα στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης “Πόρτα Ανοιχτή” της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.
-
10/05/2021Το διοξείδιο του τιτανίου (E171/TiO2) δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ασφαλές ως πρόσθετο τροφίμωνΠερισσότεραΜετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάρτιο του 2020, η EFSA ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ασφάλειας του διοξειδίου του τιτανίου (E 171) που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων
-
12/11/2020Παρουσία ΕtO-Ethylene Oxide σε παρτίδες Ινδικού σουσαμιού – Η συνεχιζόμενη διατροφική κρίσηΠερισσότεραΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενισχύσει τους ελέγχους του σουσαμιού από την Ινδία, καθώς οι ανακλήσεις λόγω ρύπανσής του από κατάλοιπα φυτοφαρμάκων συνεχίζονται.
-
28/07/2020Ξενοδοχεία και Χώροι μαζικής διαβίωσης : Eκεί που η υγιεινή πρέπει να είναι η πρωταρχική μέριμνα των επαγγελματιώνΠερισσότεραΛόγω της τελευταίας πανδημίας, οι απαιτήσεις σχετικά με την υγιεινή στους χώρους μαζικής εστίασης και διαβίωσης έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι των αρμοδίων αρχών έχουν εντατικοποιηθεί
-
15/04/2020Covid-19 & Παραγωγή τροφίμωνΠερισσότεραΗ Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε έγγραφο που επιδιώκει να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων υπό το φως της επιδημίας COVID-19
-
13/03/2020Αλλαγές στη λειτουργία μας λόγω Covid-19ΠερισσότεραΣτα πλαίσια της από 11/3/2020 ανακοίνωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - η οποία κήρυξε τον κορωνοϊό ως Πανδημία - θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων και τροποποιήσεων στη λειτουργία μας που επιδιώκουν:
-
10/02/2020FOODEXPO 2020ΠερισσότεραΜε πολύ χαρά σας καλούμε να μας επισκεφθείτε στην διεθνή έκθεση FOODEXPO 2020.
16-17-18 Μαϊου 2020
Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo
Αίθουσα 2, Περίπτερο B33
-
04/02/2020Mετάβαση στο ISO 17025:2017 & επέκταση του ΕΠΕΔ μαςΠερισσότεραΤα εργαστήριά μας πέρασαν επιτυχώς την τακτική επιθεώρηση του ΕΣΥΔ για την αναθεώρηση και μετάβαση της Tsakalidis Analysis&Testing στο πρότυπο ISO 17025:2017
-
02/01/202080 χρόνια παρουσίαςΠερισσότεραΑυτή τη χρονιά η Tsakalidis Analysis&Testing κλείνει τα 80 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της μετρολογίας. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε καθημερινά.
-
15/10/2016Οδηγίες για τον εργαστηριακό έλεγχο μετανάστευσης από υλικά σε επαφή με τρόφιμα (FCM)ΠερισσότεραΣτην επιστημονική ημερίδα "Συσκευασία τροφίμων από την έρευνα στην παραγωγή" η διευθύντρια των εργαστηρίων μας Δρ. Παναγιώτα Δρίλλια παρουσίασε το θέμα
-
02/08/2013Ανάκληση αλλαντικών - Προσδιορισμός χρωστικής Ε120 (καρμίνη, κοχενίλη)ΠερισσότεραΟ ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στις πρώτες ανακλήσεις αλλαντικών στα οποία ανιχνεύτηκε η χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες ).
-
11/02/2012E.coli O157ΠερισσότεραΗ βεροτοξινογόνος Escherichia coli (VTEC) σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΚ) 99/2003 για την παρακολούθηση των ζωονόσων και των ζωονοσογόνων παραγόντων, είναι υποχρεωτικής δήλωσης.
-
19/01/2012E.coli σε μύδια και δίθυρα μαλάκιαΠερισσότεραΤα δίθυρα μαλάκια (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια, στρείδια, αχιβάδες κτλ) είναι μια πολύ νόστιμη και θρεπτική τροφή. Ωστόσο, η κατανάλωση ωμών ή ελαφρώς μαγειρεμένων δίθυρων μαλακίων που έχουν συλλεγεί από περιοχές με μολυσμένα νερά, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια.
-
09/01/2012Δοκιμή Ομοιογένειας ΖωοτροφώνΠερισσότεραΟ ετήσιος έλεγχος των αναμικτήρων και η ομοιογένεια των ζωοτροφών, μπορούν να γίνουν με την χρήση κατάλληλου ιχνηθέτη...
-
03/01/2012Τρόφιμα που ευννοούν την ανάπτυξη της Listeria monocytogenesΠερισσότεραΣύμφωνα με τον Κανονισμό 2073/2005, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να μπορούν να αποδείξουν στις αρμόδιες αρχές αν τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα που διακινούν υποστηρίζουν ή όχι την ανάπτυξη της Listeria monocytogenes.